Община Тополовград потъна в скръб след зверството в Орешник |

14

Ден на траур в памет на убития фелдшер Димитър Факиров обяви за 10 октомври временно изпълняващият длъжността кмет на община Тополовград, съобщиха от общината.

Той издаде заповед, с която се забранява провеждането на публични тържества и радостни ритуали през траурния ден. Временният градоначалник изпрати и съболезнователно писмо до семейството на жестоко убития фелдшер Димитър Факиров.

Ново зверство смрази Орешник, полицията издирва бившия легионер Иван Пачелиев 

„Дълбоко сме покрусени от жестокостта на престъплението, при което загина г-н Факиров. Той беше един от добрите медици на Община Тополовград. Ще го запомним като добър професионалист, скромен и добър човек. Скърбим заедно с Вас!“, се казва в писмото.

С официална позиция излезе и съюзът на фелдшерите и лекарските асистенти в България, които изказаха своите съболезнования към близките. 

„Безобразно, нечовешко и долно деяние е да отнемеш човешки живот на медицински професионалист на работното му място по време на изпълнение на хуманната му професия и служебните му задължения“, казват белите престилки, като настояват за прилагане на закона с най-голяма строгост и сила. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели