Цацаров с първи думи за сигнала за готвения преврат |

12

Сигналът ме чака на бюрото в момента, в който се върна. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на парламента  във връзка с информацията, че протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор могат да прерасне в бунт срещу правителството. 

„Сигналът е внесен, но съвсем откровено ви казвам, че с оглед заниманията си с много други неща, включително и това, не съм имал време дори да го прочета“, добави той.  

Сигналът за готвения преврат срещу властта влезе в прокуратурата

По-рано днес вътрешният министър Младен Маринов също коментира информацията пред журналисти. Той уточни, че в МВР все още няма внесен подобен сигнал. „Ако е внесен в прокуратурата и тя ни разпореди, ще предприемем действия”, уточни той.

„Следим този процес, има такива сигнали – на 12 напрежението да ескалира. Притеснени сме от това, което чуваме – че могат да възникнат нарушения на обществения ред пред институциите. Взимаме мерки”, посочи Маринов.   

Вътрешният министър с ексклузивен коментар за готвения преврат срещу властта на 12.09. 

Припомняме, че във вторник до редица медии бяха изпратени доказателства за подготвян преврат срещу властта. От сигнала става ясно, че е имало сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Според изложените чатове се твърди, че този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и банкера в изгнание Цветан Василев, а основни участници в престъпната организация са Десислава Иванчева, Сдружение „Боец“, БиволЪ и други. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели