Родители 31 години се грижиха за сина си в кома, а той така и не се събуди СНИМКИ |

70

Страшна трагедия потресе семейство Окамото от Брешиа през 1988 година. 

На 19 март 22-годишният Иняцио се е прибирал у дома с приятели, когато попада в катастрофа. Един младеж от компанията загива, а Иняцио изпада в кома. 

Лекарите не давали надежди на неутешимите Ектор и Марина. Те им съобщили, че синът им никога няма да се събуди. 

Родителите обаче отказали да повярват и две години по-късно взели Иняцио от болницата у дома. Мексиканецът с японски корени Ектор напуснал работа, за да се посвети изцяло на грижите на сина си, пише в. „Дейли мейл“. 
Фото © Ansa

 

В течение на 31 години родителите на Иняцио са се надявали, че синът им все пак ще се събуди. Те се оказали изцяло изолирани от външния свят, но въпреки това продължавали да се надяват на чудо. 

Дори и през ума им не им минавало да изключат системите на сина си. 

На 23 август обаче Иняцио починал на 54 години. Сърцето му спряло.  

Фото © Ansa

„Сега нашият живот се промени изцяло. Вчера станах в пет часа сутринта и не знаех какво да правя. Отидох в градината – полях цветята. Няколко нощи подред спах в стаята на сина си, за да съм по-близко до него, макар и да знаех, че вече го няма“, споделя Ектор. 

Фото © Amici dei Bambini

 

77-годишният Ектор заяви, че синът му все пак е можел да се събуди все някога, защото е знаел, че той е обичан и чакан. 

Веднъж мъжът заминал за седмица в Мексико на гости при роднини, а когато се върнал, заварил Иняцио целия бял, почти зелен. „Той се е изплашил, че сме го изоставили. Никога не бихме постъпили така“, казва опечаленият баща. 

Превод и редакция

Сподели