Вдовица извлече семето на покойния си мъж самоубиец, за да му роди дете |

53

Вдовица събра семето на своя мъж, който се е бил самоубил, за да му роди дете. 

Австралийката Джермайма Мойлан станала вдовица, след като нейният 27-годишен мъж Себастиян се самоубил. 

Жената винаги искала да има деца, затова тя се обърнала към съда, за да получи разрешение за извличане на спермата на покойния, пише в. „Сън“. 

На 14 август, когато съпругът се самоубил, съдът дал разрешение за странната молба. След това съответната операция била направена от лекар от Кралската болница принц Албърт в Сидни.  

Жената имала само 24 часа, за да получи биологичния материал, защото след изтичането на този срок процедурата не би била възможна. Джермайма сега има срок от 10 години, в които да използва спермата на своя покоен съпруг, но и за това ще и трябва ново съдебно разрешение. 

„Това ми носи облекчение и някаква надежда. Той бе единственият мъж, с който някога съм искала да имам деца. Той би бил страхотен баща. Бъдещият му син или дъщеря ще разберат какъв човек бе той“, споделя вдовицата. 

 Jermimah, left, appealed to a court to have sperm removed from her husband's body

Брат ѝ е стартирал кампания по събиране на средства за изкуственото оплождане на сестра си. 

Себастиян и Джермайма са сключили брак през 2015 година и са планирали да имат дете през 2020 година. Мъжът обаче започнал да страда от депресия след кончината на баща му през 2018 година. Впоследствие взел решение да се самоубие. 

Случаите за използване на сперма и яйцеклетки на починали съпрузи са доста редки. През 90-те години на миналия век британката Диана Блад отсъди правото си да използва спермата на мъжа си, който е бил в кома. Сега тя има от него двама сина.  

Превод и редакция  
 

Сподели