Заможен търновец с куп имоти и луксозен джип остана без бизнес внезапно (СНИМКИ) |

93

Kриминална полиция удари бизнеса на търновец, който отдавна няма фирми и се занимава с отглеждане на животни. 45-годишният Недялко Н. има куп имоти в две общини – В. Търново и Г. Оряховица, пише borbabg.com.

Наркофермерът кара луксозен джип за близо 100 000 лева и друга кола, която явно ползва за тайния си бизнес. По време на полицейската операция в понеделник от имоти на мъжа, който до момента не е бил известен на МВР, са били иззети над 40 кг канабис и близо 300 саксии с растения. Освен това в апартамент в старата столица и в стопанска постройка в Шемшево са открити две модерни инсталации за отглеждане на марихуана.

Служителите на районните управления във В. Търново и Г. Оряховица и сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР са извършили претърсвания на имоти във В. Търново, Г. Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене и два леки автомобила, всички ползвани от 45-годишния мъж. В жилището в областния град полицейските служители се натъкнали на инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама сушаща се листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.

В стопанска постройка към имот в Шемшево е намерена и иззета втора инсталация, 200 саксии със засети растения с тегло на листната маса 35 кг и 1300 грама изсушени глави тревиста маса. В апартамента в железничарския град не е открито нищо. Част от имотите били семейна собственост, а животни Недялко гледал в Шемшево. Допреди няколко години той е имал фирми и участие в дружества с различен предмет на дейност, но вече нито една не е действаща, сочи справка в Търговския регистър.

45-годишният заможен търновец, чиито законни доходи засега са неясни, е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Вчера не стана ясно дали прокуратурата ще задържи за по-дълго време мъжа след първата от началото на годината полицейска акция срещу производството на дрога в областта.

 

Сподели