Официално: Легендата Тоти си тръгва от Рома, отправи остри обвинения

40

Клубната легенда Франческо Тоти потвърди информациите, че напуска поста на директор на “вълците” и си тръгва от “Олимпико”. Бившият капитан нападна настоящето ръководство в лицето на президента Джеймс Палота и го обвини за случилото се.

“Мислих много и задълбочено – започна Тоти на специална пресконференция. – Нека да кажем, че не е моя вината за това решение. Не знам какво друго да ви кажа. Шефовете знаеха за плановете ми в този клуб, с какво исках да помогна в работата, но те така и не ме искаха. Изключиха ме от взимането на всяко едно решение.”

Преди два сезона ръководството го принуди да се откаже от футбола, независимо че той искаше да играе още. На по-късен етап Тоти стана директор, но, както се вижда, това е било само за пред обществеността.

“Сега поемам по друг път – продължи Тоти. – В момента собственикът на друг клуб иска да ми се довери, а аз винаги ще съм готов да се завърна тук. Всички знаят, че хората от ръководството ме принудиха да спра като футболист. А имах 6-годишен договор като директор. В началото започнах тихо, осъзнавайки, че това е напълно различна сфера от досегашното ми поприще на терена. Направиха се много обещания, но те никога не бяха изпълнени. Главната цел на определени личности беше да изгонят от Рома всички римляни. Откакто американците дойдоха, се стараеха по всякакъв начин да ни избутат настрана. Това искаха и в крайна сметка го постигнаха”.

Думите на бившия №10 се отнасят и за напускането на друга легенда – Даниеле де Роси, който след края на сезона замина за САЩ.

“В моите очи Рома е най-важния клуб в света. Тъжно ми е да гледам клуба по този начин, дразня се. Като романист това ме подлудява. Казваме си “чао”, а не “сбогом”. Смятам, че всички виждат какви са истинските проблеми в клуба. Това най-вече е свързано с покриването на изискванията за Финансовия феърплей. За тази цел до 30 юни трябва да продадем няколко играчи. Шефовете решиха да продадем най-добрите, защото това е най-лесното. Но най-важното е да бъдем честни, да казваме истината дори тя да е грозна. Когато си искрен и казваш истината, няма как да бъдеш атакуван. И понеже аз винаги съм бил честен, то няма как да остана тук. Нямаше никакво значение какво решение бих взел, защото за тези неща винаги се чакаше последна дума от Лондон (б.р. – където стои президентът Палота).”

“Ако някога се завърна в Рома, то трябва да е при друг собственик. Сега ми е много по-тежко от отказването от футбола. Да напусна клуба е като да умра. Мисля, че щях да се чувствам по-добре, ако бях починал.”
 

Сподели