Вкусът на лятото е с ново име Verano Azur Глера |

48

Сортът, от който се прави пенливото Просеко, изгрява в нов вариант, без мехурчета. Виното е в серията Verano Azur на New Bloom Winery и се прави от Глера. Напитката се очертава като хитът на топлите месеци със своя свеж характер.

Стилистиката й следва лятната концепция за вкусно и освежаващо вино. Сортът идва от Италия като от него се произвежда така популярното Просеко. New Bloom Winery е единственият производител в България, който го предлага без мехурчета. Избата разполага с 300 дка собствени лозя от Глера в Тракийска низина. Това е поредното нестандартно предложение от производителя, който залага на малко популярни сортове. Освен Глера, избата работи с немските Дорнфелдер и Регент, които присъстват в сериите PIXELS и Face to Face и дават много добри резултати при отглеждането си в България. Ще разпознаете Verano Azur Глера по цветните етикети, запазена марка на серията – този път в топло жълто.

Резултатът е вино с фин аромат с нюанси на пролетен цвят, цитрус и бяла ябълка. На професионален винен език експертите казват: „усеща се деликатна барикова зрялост“. Това се дължи на факта, че част от виното е отлежалo в малки френски бъчви. Вкусът е сочен, с плодова хармония и апетитен финал.
Verano Azur Глера e подходящо за консумация като аперитив, но се съчетава чудесно с паста, ризото, сладководни раци и риби, пиле, прошуто, яйца и меки сирена – бри, камембер, бяло сирене. Виното е изключително удобно за консумация като се затваря с винтова капачка, подходяща за многократна употреба. Най-добре според професионалните дегустатори е да се пие добре охладено на 10-12 градуса.
 

 

Сподели