Георги Харизанов: Президентът Радев е част от неуспеха на БСП |

48

„Безспорно е, че г-н Румен Радев имаше своето силно присъствие в листата на БСП. Неговото желание беше да прелее доверие и да бъде част от успеха. Сега ще бъде част от неуспеха”. Това коментира в ефира на Нова телевизия анализаторът Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„Нямам представа дали по желание на г-н Радев, или на г-н Христов, но е факт, че е четвърти в листата на БСП, на избираемо място, беше удобен аргумент за онези, които казват, че има топла връзка между „Позитано” 20 и „Дондуков” 2. В случая при една такава загуба на БСП, каквато се очертава при екзиполите, говори, че този пасив може да се прехвърли и натам. Не съм сигурен, че ще се случи”, коментира социологът от „Тренд” Димитър Ганев.

„Ако има лагер на президента Радев, той е по-широк от БСП и не съм сигурен дали е губещ на тези избори”, заяви политологът доц. Борис Попиванов.

„БСП показва подобрение на резултата спрямо предишните европейски избори, така че бойкот едва ли е имало. Големият проблем на БСП е, че има таван на подкрепа”, заяви Първан Симеонов от „Галъп”.

Сподели