Домусчиев: Колкото и да вървим назад, Левски и ЦСКА още не могат да ни стигнат (видео)

162

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев призна, че отборът бележи регрес през този сезон, въпреки че се е устремил към поредната си титла. Босът на орлите говори пред медиите по време на финала между ветераните на разградчани и Витоша в Бистрица.

„Не мога да кажа, че съм доволен от играта и резултата в мача с ЦСКА. Видно е, че в отбора има сериозен спад. За мача с Левски, който предстои, очаквам играчите да се раздадам на максимум, за да покажат, че класата е вечна, а младите да покажат защо са при нас.

И аз не знам на какво се дължи този спад, все още нямам обяснение за себе си.

Видно е, че отборът редува силни и слаби мачове, видно е, че отборът е застарял и неслучайно статистиката показва, че сме в топ 10 на отборите с най-висока средна възраст в Европа.

Затова очаквам младите в отбора, като Серкан Юсеин например, да застъпят. Ясно е, че отборът има нужда от освежаване, но ще търсим на първо място класата.

Ето, първото ни ново попълнение – Чибота, е само на 21-22 години, много силен футболист“, коментира Кирил Домусчиев на мача между ветераните на Витоша Бистрица и Лудогорец.

„Стоев пое риска да се захване с отбора в тази мини криза, в която беше изпаднал. Не е работил по селекцията, не е правил подготовката и няма за какво да го съдим. Лятото ще работи по всички тези въпроси и ще може сам да си направи отбора“, добави босът на разградчани.

На въпрос защо ЦСКА и Левски не успяват да настигнат Лудогорец, дори и когато е в криза, Домусчиев отговори:

„По-скоро ние сме много напред и колкото и да върнем назад, Левски и ЦСКА още не могат да ни стигнат. Вижда се, че нашето първенство е по-интересно от чуждите. Добри, лоши, нашите отбори са си наши. В топ 3 нещата са непредсказуеми. За момента преимуществото е на ЦСКА. Трябва да стане някакво чудо, но всичко е възможно“.

Домусчиев пожела успех на новия селекционер на националния отбор Красимир Балъков.

„Балъков е сериозен човек, който се е доказал като добър треньор в България и чужбина. Със скромен бюджет в Етър постигна резултати. Дано да има успехи с националния отбор“, каза още Кирил Домусчиев.

Сподели