ИСТИНАТА ЛЪСНА: Румен Радев и Корнелия Нинова в шок от Волен Сидеров заради аферите с приватизацията на вчерашния КСНС

3813

Президентът Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова са изпаднали в шок по време на вчерашното заседание на КСНС, след като лидерът на „Атака“ Волен Сидеров поставил остро въпроса за приватизацията.

Това разказаха пред участници във вчерашната сбирка при държавния глава, приключила без никакъв резултат.

„Щом ще разглеждаме корупцията, нека разгледаме и корупцията по време на приватизацията, но не само до 10 години назад, а през целия период на приватизацията, защото на тази маса сред нас седят хора, които са преки участници в тези процеси“, заявил Сидеров по време на дебатите при президента, явно намеквайки за присъствието на Корнелия Нинова. Тя едва 28-годишна приватизира най-голямото търговско дружество „Техноимпекс“, внасяйки суми с неизвестен произход, след което се обзавежда и с евтино жилище също с пари с неизвестен произход в София.

Президентът и Нинова обаче гузно замълчали и разговорът за приватизацията не се състоял.

По време на заседанието на КСНС стана ясно, че Радев го е свикал след повече от година бездействие именно по искане на Нинова, за да реализира сценария ѝ за дискредитиране на управлението, заради което бе наречен „рекламно лице на БСП“ от лидера на „Воля“ Веселин Марешки.

За това намекна и премиерът Бойко Борисов в изявлението си след заседанието КСНС. „Те отказаха да говорят за приватизацията“, заяви само министър-председателят, без да даде повече уточнения. 

Всички присъстващи обаче бяха единодушни, че Радев е искал да се приемат тези, които изцяло обслужват предизборните щения на БСП. В същото време президентът е осуетил опитите да се разисква корупцията по времето на управлението на БСП и приватизацията, както и не даде обяснения за собственото си участие в „Апартамент гейт“ след разкритията на , че се е сдобил с евтин апартамент в София. 

Сподели