Ето я бременната Петя Дикова – жената на Андрей Арнаудов й изнесе лекция за майчинството, а Илиян я пази да не роди на улицата (СНИМКИ)

1608

Петя Дикова, която слезе от екран, за да се подготви за появата на първородния си син, попи ценни съвети за майчинството от Емануела Толева – бившата волейболистка, която преди 10 месеца дари с наследник продуцена и основател на Движението за национална кауза (ДНК) Андрей Анраудов.

Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков бе едно от популярните лица, които подкрепиха новата кампания „Направи го сега“, чиято цел е да мотивира младите хора да станат родители, без да отлагат момента.

На пресконференцията, на която ДНК представи новата си кауза, Дикова се яви с лична охрана. Плътно до журналистката, която вече е в силно напреднала бременност, бе бъдещият татко Илиян Любомиров. Преди официалната част Пипи си попъбри с Емануела Толева, която като вече вряла и кипяла в майчинството й даде кратки напътствия за предстоящото раждане и за първите дни след появата на бебока. Една срещу друга, двете дами бяха пълната противоположност – на фона на огромния корем, който Пипи вече с усилие носи, Емануела изглеждаше така, сякаш изобщо не е раждала.

Илиян Любомиров (на заден план) следи от близо дали всичко с половинката му Петя е наред

Каузата на ДНК провокира бъдещата майка на някои откровения. Като например това, че след като забременяла, поне 20 души реагирали не според очакванията й. „Питаха ме дали не съм луда, че да раждам с оглед на това, че ще загубя работата си, стола си, трона си… След 20 години в телевизията, през които се срещнах с много световно звезди, обиколих света, след толкова вълнение и рейтинги, аз просто се влючих… Но и аз имам своите въпросителни дали ще се справя, дали ме е страх, но с ръка на сърцето мога да кажа: детето, което очаквам е най-доброто нещо, което ми се е случвало. На права съм да стана майка и не можада бъда по-щастлива. Както казва моят приятел: деца се гледат с любов, а не с материални придобивки“, сподели Дикова, съветвайки младите да не поставят кариерата пред създаването на потомство. 

Настоящата майка Емануела използва срещата си с бъдещата майка Пипи, за да й дате кратки напътствия за щастието, което й предстои да изпита

Датата, на която ДНК представи новите си цели, бе особено емоционална в личен план за Андрей Арнаудов. На 19 март преди години той загуба баща си. Най-големият хоров диригент Васил Арнаудов почина на 19 март 1991 г. „Нашата кауза ще промени усещането ми за този ден. През 2019г. ще работим в три основни насоки – ще мотивираме младите хора да станат родители, без да отлагат момента, да им помогнем да вземат информирано решение за това какви рискове крие закъснялото родителство и ще постави на дневен ред нови практики за взаимодействие между бизнеса и младите българи у нас и по света“, разкри Андрей. 

Освен Пипи Дикова, още няколко популярни лица подкрепиха ДНК – Део, Ромина Андонова-Тасевска, Орлив Павлов, Ани Пападопулу. Освен тях към движението се приобщиха като членове на т.нар Обществен съвет родолюбиви и успешни българи, които ще бъдат мотора на неправителствената организация: Димо Спасов – финансист и бивш банкер, Калоян Георгиев – предприемач и собственик на фармацевтична компания, волейболната легенда Владо Николов, бизнесмените и предприемачи Радослав Янков, Пенко Пенков, Владимир Давчев и Димитър Цоцорков, Милен Врабевски – лекар и филантроп, и разбира се – Андрей Арнаудов и Иван Христов.

Каква точно ще бъде тяхната роля в ДНК, колко деца движението посвети в христовата вяра за три години, ще участва ли самият той в „Направи го сега“ с втори наследник – очаквайте специално интервю на Андрей Арнаудов за TV тази събота в „Жълтите новини“.

Сподели