Във Велинград арестуваха Исметката, секна доставката на дрога в региона (СНИМКИ)

58

Известен дилър на наркотици е задържан от служители на РУ-Велинград. Акцията е проведена в петък вечерта от служители на „Криминална полиция“ в курортния град. От известно време в полезрението на ченгетата попаднал 24-годишният велинградчанин Исмет А., с прякор Исметката  При направената проверка в жилището му били открити 30 пликчета – тип „спейс бек”, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана.
 
Освен това в жилището имало още един плик с канабис и 4 пакетчета с бяло прахообразно вещество, което се оказало метамфетамин. Криминалистите намерили още електронна везна, сумата от около 270 лева и прибори са разфасоване на наркотици. При акцията са иззети общо около 45 грама марихуана и близо 3 грама метамфетамин.
 
В хода на разследването е установено, че Исметката е разпространявал дрога на територията на Велинград, Ракитовско и в околните села. Исметката е задържан за срок от 24 часа, а с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик срокът на арест е удължен със 72 часа. Работата по случая продължава, образувано е дознание.  
 

 
Кристина ИВАНОВА,
 

Сподели