Река изведнъж изтече във водовъртеж и изчезна

137

Близо до село Бабадан в индонезийския район Джокякарта от древни времена течала малка река, но преди няколко дни, за голяма изненада и досада на местните жители, почти изчезнала, оставяйки след себе си многобройни локви и потоци. В дъното на реката неочаквано се образувала дълбока фуния, която бързо погълнала реката пред шокираните местни жители.

Гледайки видеото по-долу, можете сами да видите този необичаен и малко сюрреалистичен спектакъл. За селяните този обрат на събитията е бил значителен шок, тъй като реката била незаменим източник на прясна вода в селото. Някои благочестиви индонезийци дори стигнали до заключението, че по-висшите сили им изпращат подобно наказание за техния нечестив начин на живот.

Представители на местната служба за управление при бедствия обясняват, че това е карстова фуния със значителна дълбочина. Макар че е невъзможно да се каже дали водата ще се върне в основния поток. Няма смисъл да се „запълва” фунията, така че просто трябва да се изчака. За съжаление в Бабадан има много малко кладенци, така че оттук нататък ще трябва да се носи питейна вода, което ще създаде големи неудобства и значителни проблеми за местното население.

Превод
 

Сподели