Гърдите на британките пораснали рязко през последното десетилетие

103

Размерът на гърдите на жителките на Великобритания се е увеличил с три размера през последното десетилетие, пише Daily Mail.

Служители на веригата универсални магазини Selfridges забелязаха, че най-често жените купуват сутиени с размер 36DD, докато през 2008 г. 34B е бил най-популярният.

Експертите приписват този феномен на кризата със затлъстяването в Обединеното кралство и отбелязват, че размерът на 34B остава най-популярен в страната от 1960-те години.

„Жените набраха тежест, а средният размер на роклите се увеличи с това. Същото, съответно, се случи с размера на гърдите. Сега наднорменото тегло се наблюдава при шест жени от десет, а средният размер на дрехите е 16 (XXL), ”коментира Там Фрай, ръководител на Националния форум за затлъстяването.

През май 2018 г. представители на Британската клиника по пластична хирургия определиха кои размери на гърдите правят жените щастливи. Като част от национално проучване, експертите помолиха респондентите да кажат доколко са доволни от гърдите си и как техният размер влияе на ежедневието им.

Превод
 

Сподели