Те са най-романтичните острови на планетата! (СНИМКИ)

160

Островите – големи и малки, населени или изоставени, привличат хората и разпалват въображението, пише trafficnews.bg. Близо до водата и богати на морски живот, те са идеалният избор за романтично бягство далеч от дома. Всеки един от тях е уникален и има с какво да изненада посетители си – от природни богатства, през животински видове и растения, до различни образувания.

ои са обаче най-романтичните острови в света? Вижте една класация на Tripsavvy. И въпреки че за утрешния Свети Валентин вече е късно да правите планове, ако не сте го сторили досега, и догодина ще има Ден на влюбените. Така че – запознайте се навреме с тях!

Санта Лучия

От всички острови в Карибския басейн (а те са много, само Бахамите са със 700), Санта Лучия е сред най-романтичните. Комбинацията от извисяващи се планини, прекрасни плажове и топло тюркоазено Карибско море, със сигурност го превръщат в един от най-живописните места по света.

Кауаи

 

Всеки от Хавайските острови си заслужава да бъде посетен, но в търсене на романтика, изберете Кауаи. Почувствайте енергията на мястото, като направите пътуване с хеликоптер или изкачете няколко километровата пътека Калалау с изглед към На Пали.

Поплувайте и си направете слънчеви бани на някой от 43-те плажа на острова. И си направете филмова обиколка – повече от 60 игрални филма са създадени тук, включително Джурасик парк, Похитителите на изгубения ковчег и Южен Пасифик.

Бора Бора

В южния Тихи океан има над 100 великолепни острова. Сред тях са Таити, Мореа, Тахаа и Хуахин, където всяка двойка ще е щастлива да бъде. Изпърнен с плажове, обгърнати от най-чистите води и с палмови дървета, Бора Бора е символ на рая.

Изследвайте лагуните, плувайте, гмуркайте се или просто се разхождайте по плажа.

Капри

 

Този остров до Неапол е популярна дестинация сред богатите и известните. И има защо. Освен прекрасни плажове, синьо море и гледки, тук ще се насладите на вкусна и прясна храна, уникалното лимончело и на множество скрити съкровища, които можете да изследвате.

Санторини

От около 6000 острова по крайбрежието на Гърция, около 200 са обитавани, пише profit.bg. Но сред всички тях безспорно най-романтичен е Санторини. Белите къщи, които контрастират на синьото Егейско море, ще накарат всяко сърце да се разтупти.

Санторини има активен нощен живот, центриран около Фира и в по-малка степен – в Оя. През деня направете екскурзия, за да опознаете мястото … ако можете да се откъснете от плажа. Най-доброто време за посещение е октомври, когато тълпите вече ги няма.

Сподели