Камелия се пръска от гордост, че сърбите я избрали пред Лепа Брена

74

2018 беше адски успешна, чисто професионално. Годината, в която пътувах най-много и изкарах най-големия си хит в последните може би 10 години. Това сподели певицата Камелия в предаването „Тази неделя“ по bTV.
 
„Песента „Името ти“ надскочи моите очаквания, разби моето притеснение, че хората са станали прекалено комерсиални в тази музика. Напротив. Когато запея „Името ти“, все едно пея „Луда по теб“, каза тя.
 
Певицата разказа, че първоначално нямала представа, че песента „Луда по теб“ ще бъде използвана в хитовия сръбски филм „Южен вятър“, който в момента върви по кината. Нито знаела, че класиката от първия ѝ албум е станала толкова популярна в западната ни съседка.
 
Камелия, обаче, била засипана с клипчета от Ютюб, на които се вижда как предимно сърби, но също хървати и македонци, си припяват парчето.
 
„Останах ококорена и учудена какво прави моя песен в този филм“, каза тя. Песента била по гръцка музика, а имала и вариант на сръбски на Лепа Брена. Затова учудването ѝ било огромно, когато разбрала, че сърбите, които са големи шовинисти, са предпочели българския вариант. „Спокойно можеха да използват текста на Лепа Брена. Самият аранжимент, самата енергия е доста по-въздействащ като цяло“, смята тя.
 
След това с нея се свързали режисьорът и продуцентът на филма. Тя не изключва възможността да се появи и в някой филм в близко бъдеще.
 

Сподели