Александър Ляфтов: Много неща трябва да се направят, за да победим на финала

136

Македонският национал Александър Ляфтов изигра изключително силен мач за Хебър (Пазарджик) при победата над Левски с 3:0 гейма във втория полуфинал за Купата на България. Посрещачът завърши с 19 точки, от които 8 аса. След срещата Ляфтов призна, че за първи път в един мач прави осем директни точки от сервис, като досегашният му рекорд е бил шест.

„Добър мач за нас. Днес влязохме по-уверено и мотивирано в мача. Направихме нещата, които трябваше да се направят, и сме на финал. Видяхте каква е атмосферата в залата, всички в клуба искахме този финал“, каза Ляфтов.

Само до преди няколко дни той бе ангажиран с националния отбор на Македония, който се класира за първи път на европейско първенство. „Участието ми в националния отбор беше като стимул. Волейболът в Македония не беше на добро ниво. Сега за пръв път сме на европейско първенство и се надявам нещата да тръгнат по-добре“, добави играчът на Хебър.

Относно финала с Нефтохимик, Ляфтов каза: „Не само сервис, много неща трябва да се направят, за да победим. И блокада, и атака, всички елементи трябва да функционират“.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG


ГАЛЕРИЯ от полуфинал №2 ХЕБЪР – ЛЕВСКИ 3:0 – ТУК!!!

Сподели