В Пловдив и пиле не може да прехвръкне, тежко въоръжени ченгета кръстосват площада (СНИМКИ)

117

Центърът на Пловдив е под пълна полицейска блокада заради откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, пише  „Марица“. Тежко въоръжени ченгета обикалят по площада, а подстъпите към него са затворени.

Още на Сточна гара три патрулки и бус са преградили пътя към Тунела.

Пропускат се само пешеходци по празния булевард.

И тяхното преминаване към кулата се стопира от 4 бронирани коли на жандармерията до бившата Патологична бременност.

Хората трябва да заобиколят Партийния дом, за да стигнат до Военния клуб.

Началото на мегаспектакъла „Ние сме всички цветове” ще започне в 19.00 часа и ще бъде излъчван директно по БНТ. Преди това  в 17.00 часа пловдивчани ще имат възможността да се насладят на музиката на италианския духов оркестър „Д’Амброзио“  – гост от град Матера, който е Европейска столица на културата през 2019 -та, заедно с Пловдив.

Музикантите от духовия оркестър „Д’Амброзио“ от Монтескалиозо, Матера, ще внесат оживление и пъстрота с богатия и плътен звук на духовите инструменти. След концерта на сцената пред община Пловдив, те ще поведат част от публиката от площад „Стефан Стамболов” към кулата – мястото на голямото откриване. Концертната изява е под диригентството на маестро Диан Чобанов. 

Днес през деня, атрактивният оркестър, заедно с маестро Диан Чобанов направиха репетиция в една от залите на Дома на културата. Със сигурност богатият репертоар, включващ многообразие от музикални жанрове и класическа италианска музика, както и виртуозното изпълнение ще в празник и наслада за пловдивчани и многобройните гости на града.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели