От най-дебелото момиче в квартала до най-сексапилната фитнес треньорка в залата

127

Днес ще ви разкажем вдъхновяващата история на една жена, която успява да свали половината от килограмите си и да предприеме фитнес пътешествие към своето усъвършенстване. Напоследък трансформацията на Мария Баева стана популярна в социалните мрежи. Там тя е наричана като „рекордьор по трансформация“. Преди време Мария тежи 106 кг., успява да свали впечатляващите 50 килограма, тренира със завидно усърдие, устремена към своите цели за високи постижения. Завладяна от любовта си към фитнеса, изкарва курсове за персонален треньор и изготвяне на хранителни режими, като в момента работи като фитнес инструктор в два столични спортни центъра, а сред клиентите й са множество известни персони.

„Сама изпробвах какво ли не. Mисля, че всичко съм опитала – и здравословно, и нездравословно. Извадих си доста поуки. Много съм щастлива, че поумнях и разбрах, че гладът всъщност не е диета, а е враг на тялото. След преживяното и вече позовавайки се на опита ми, винаги съм се старала да показвам верния път на приятели и приятелки, които малко или много имат нужда от вталяване. Опитвам се да им дам кураж, да ги мотивирам да започнат режим и най-вече да вярват – всичко е възможно, когато повярваш, защото с вярата идва и търпението, а това е всичко, което е нужно“, разказва Мария.

„Със сигурност мога да заявя, че само един е правилният начин това да се случи – с подходящ хранителен режим и спорт. За мен е истинско щастие, че мога да помагам на повече и повече хора не само с опита си, но вече и на професионално ниво. Благодарна съм на съдбата, че ме подтикваше към това занимание – да помагам по този начин на другите. Това изпълва душичката ми по най-страхотния и най-топъл начин. За мен това не е работа, а по-скоро мисия!“, споделя още фитнес треньорката.

„След преживяната от нея трансформация, Мария се превръща в пример и мотивация на много млади и стари, които я търсят и обсипват с въпроси и молби за съвети, на които тя отговаря така: „Искам да кажа на момичетата, които си мислят, че килограмите са от значение и че трябва да робуваме на кантара – НЕ! Не робувайте на кантара, никога! Изсушено тяло, нездраво тяло, гладно тяло, сплескано дупе – това не е секси. Започнах да спортувам редовно без умора, без пропуски, без извинения, всеки ден и започнах да се храня здравословно, защото едно тяло за да не изглежда гладно и изтощено, има нужда от храна, от доста храна. Макар да качих килограмите си на 58 кг., изглеждах все така слаба, но в пъти по-здрава, по-стегната, по-секси“, радва се „рекордьорката по трансформация“

„А каква е цената ли? Изискваше малко пот и едно постоянство. Някои го наричат търпение, други мотивация, трети воля, а аз го наричам желание. Всеки може да го направи, само му трябва това желание! Нека мерилото да бъдат огледалото и вътрешното усещане, а не кантарът. Влезете ли в залата, не се отказвайте, ще бъдете възнаградени за усилията си. Възнаградени от кого ли? От себе си. Всичко това го правите сами, за да сте по-добри от себе си вчера, без да се състезавате с никого, струва си всяка минутка, повярвайте ми! Ако на някой не му достига мотивация, ще ви заразя с такава, в излишък ми е!“, допълва още Мария.

Сподели