Валентин Златев напуска КРИБ

132

Българската петролна и газова асоциация, чийто председател е шефът на „Лукойл България“ Валентин Златев, излиза от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Причината е несъгласието на сдружението на големите компании – търговци на горива, с отлагането на закона за бранша, което КРИБ подкрепи.

Вчера правителството реши да предложи на парламента да отложи до юли влизането в сила на законопроекта, срещу който протестират дребните търговци. Конфедерацията е дала положително становище за отлагането без да информира или съгласува това със своя член – петролно-газовата асоциация, се казва в нейно писмо до медиите.

Тъй като уставът на КРИБ предвижда всеки от членовете да бъде информиран за дейността на организацията и на управителните и контролните ѝ органи, което не е направено, петролно-газовата асоциация обявява, че прекратява колективното си членство.

Част от компаниите, членуващи в асоциацията, са индивидуални членки на работодателския съюз. Между тях са „Лукойл България“ и „Лукойл Нефтохим“.
 

Сподели