Нидал Алгафари гневно: Срам ме е от вас, г-н президент! Вие обидихте българската жена и майка!

3805

Видният пиар-специалист и писатели Нидал Алгафари е един от мнозината известни българи, възмутени от нелепата „шега“ на президента Радев в Йордания, който заяви на йорданец, че е щастлив, защото не е женен за българка.

Ето какво написа Алгафари във фейсбук:

Приятели, преди дни президентът на Република България показа чувство за хумор в Йордания, каза на йорданец, присъствал на среща с него, че е щастлив, защото не е женен за българка!

Ако същото бе казал бай Дако чобанинът, щях да го подмина без да го коментирам, ала изказано от президент, независимо дали е пред чужденци или не, е най-меко написаното…невъзпитаност. Дебелашко чувство за хумор, допълнено от кикотене, е обидно не само за жените в България.

Няма да описвам красотата на българката, която само с външния си вид допринася за щастливи мъжки погледи навсякъде по света. Няма да описвам и борбеността на българката, за да ощастливи партньора си. Нито пък щастието в мъжките очи и съзнание, когато му роди отроче. Това е видно за всеки.

Обидно е, не е кавалерско, не е джентълменско да изречеш такива думи пред собствената си съпруга и  министърката на външните работи на държавата ти.

В някой държави за подобно нелепо изказване и кикотенето след него се приема за каруцарско и хамалско, а не президентско.

Какъв пример дава „Бащата на нацията“ с това? Това ли трябва да научат за жените в България и подрастващите?

Така ли се чувства във връзката му и отношенията му в неговото семейство?

След това изказване единствената дума, който ми идва е…СРАМ!

Сподели