Росен Желязков: Нашите превозвачи са по-добрите превозвачи

91

Само България и Литва бяха с твърдо не на всички законодателни предложения, заяви транспортният министър Росен Желязков, коментирайки законодателния пакет на Макрон за международните прeвозвачи, по bTV.

Той посочи, че на 10 януари е предвидено заседанието в Европейския парламент. По думите му това е един от законодателните пакети, по които продължаваме да се разделяме. За съжаление някои от колегите от Централна Европа ни наричат още Източните държави. За съжаление още съществува това разделение, каза транспортният министър.

Ние не само говорим на различни езици, но започваме да приличаме на строителите на вавилонската кула и тя може и да рухне. Нашите превозвачи са по-добрите превозвачи, каза Росен Желязков.

За съжаление в националните законодателства на Франция, Германия, Белгия, Австрия, а от скоро и в Испания се въведоха рестриктивните мерки. Предпочете се да се направят законодателни промени общи за ЕС, макар те да са протекциониращи за едни, и дискриминиращи за други държави, коментира още той.

Сподели