Саудитец направи фурор в мрежата, спасявайки човек от сигурна смърт (ВИДЕО)

142

Потребители в социалните мрежи изразиха възхищението си от действията на саудитец, работещ като медицинска сестра, чиито умения спасиха живота на жител на Джеда. Това предаде „Ислям Нюз“.

Фахед бин Абдулла Ал Арифи Ал Харези по-късно разказа пред журналисти подробности около инцидента. Мъжът вечерял с приятели в заведение в Джеда и забелязал странно поведение от страна на мъж, седящ на съседната маса. 

„Той не можеше да говори, посочи към гърлото си и се опита да се удари в гърдите. Веднага се втурнах към него и осъзнах, че той се задушава на парче кост“, заяви Ал Харези.

„Казах му, че съм медицинско лице и мога да му помогна. Помолих го да се опита да стане, но той беше в паника и не разбра моите искания. Хората се събраха наоколо и ми помогнаха да го изправим на крака. Тогава успях да му помогна и той отново започна да диша“, добавя мъжът.

Видеото показва, че Фахед е приложил метода на Хаймлих , който трябва да се използва не само от лекари, но и от всеки човек. Извършването на манипулацията изисква помощникът да застане зад задавилия се и да използва ръцете си, за да упражни натиск върху долния край на диафрагмата. Това притиска дробовете и образува налягане върху предмета, заседнал в трахеята, евентуално изхвърляйки го през гърлото. Ако е необходимо, методър трябва да се повтори няколко пъти, за да се постигне резултат.

Превод

 

Сподели