Д-р Таня Ракаджиева разкри тайната на японската иглотерапия на проф. Ямамото

209

Д-р Таня Ракаджиева е специалист по акупунктура и акупресура и китайска народна медицина. Завършила е Медицинския университет в Пловдив; има специализация по акупунктура и акупресура от Медицински университет – София; курс по рейки – всички нива; лечение с прана; су-джок терапия. Д-р Ракаджиева е член на БЛС, както и на Българското дружество по традиционна китайска медицина. Тя практикува и японската New Scalp-акупунктура на проф. Ямамото. 

– Д-р Ракаджиева, в какво се състои комплексната терапия, която прилагате? Индивидуална ли е тя за всеки пациент? Какви методики и процедури прилагате във вашата практика?

– Да, комплексната методика е индивидуална за всеки пациент. Аз прилагам както класическа китайска иглотерапия, така и японската иглотерапия на проф. Ямамото. Веднага обяснявам, че при нея иглите се поставят на скалпа. 

Практикувам и аурикулотерапия, при която иглите се поставят на ухото, тъй като там се намират проекционните зони на всички органи. А иначе терапевтичните процедури, които влизат в комплексната методика, са: иглотерапия; лазертерапия; лазерна козметика; електроакупунктура; вендузен масаж; су-джок и моксотерапия; аурикулотерапия. Искам да изтъкна, че тези методики могат да се прилагат при всички пациенти с изключение на бременни жени и онкоболни.

Цялото интервю с д-р Таня Ракаджиева, четете в

Сподели