Протестиращи блокираха центъра на София (СНИМКИ)

125

Хиляди се събраха на протест на площад „Княз Александър I”. Хората са недоволни от високата цена на горивата, планираното поскъпване на „Гражданска отговорност”, неефективната администрация и бедността.

Точно в 14 часа стотици коли изразиха недоволството си с клаксони и блокиране на движението в центъра на столицата и редица главни артерии. Към протестиращите се присъединиха много граждани с мотоциклети и велосипедисти, информира bTV.

Снимка: bTV

Недоволните блокираха движението по бул. „Княз Ал. Дондуков” и бул. „Цар Освободител”.  Протестното шествие продължи по бул. „Васил Левски“ в посока СУ „Св. Климент Охридски“.

Снимка: bTV

Протестът срещу цените на горивата блокира и движението на пл. „Орлов мост“.

Променя се движението на градския транспорт в района на пл. „Орлов мост“ заради протеста срещу цените на горивата, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Автобусите и тролеите, които идват от ж.к. „Младост“ се отклоняват по алея „Яворов“ и бул. „Михай Еминеску“. Тези, които идват от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ се пренасочват по бул. „Драган Цанков“. От Столична община уточниха още, че е затруднено и движението в района на бул. „Витоша“ и ул. „Алабин“, където се провежда протест срещу промените в Закона за вероизповеданията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели