Не можете да изхвърляте черупката-Под нея има истинско съкровище!

165

Почти всеки ден изхвърляме черупки от яйца на боклука. Но малко хора подозират, че това е най-ценният продукт за здраве и красота, отнасящ се до жените.

На първо място яйчената обвивка е естествен източник на калций в лесно смилаема форма.

Недостигът на това вещество води до чупливост на костите, зъбите, крехки нокти, косопад, рахит при децата. 

 

За попълване на калциевата нужда, яйчени черупки на прах (с лимонов сок и разреден във вода) може да се дават на деца от 6 месеца нагоре.

Продуктът е необходим за лечението на алергии, помага за справяне с киселини, калциевата вода идеално алкализира организма. Прахът се използва също и в козметологията за приготвяне на маски и пилинг против стареене. Но, както се оказа, повече от една яйчена черупка може да се използва за медицински цели!

Яйчната мембрана (обвивката след черупката) е тънък, но плътен филм, който разделя съдържанието на яйцето от обвивката. В яйцето тя изпълнява защитна функция за ембриона и участва в процесите на обмен на газове.

 

Възможности за използване на яйчната мембрана

Яйчната мембрана е богата на калций, магнезий, протеин, хиалуронова киселина, колаген, хондроитин. Такъв състав я прави естествен хондропротектор. Мембраната е част от средства за лечение и рехабилитация на ставите.

 

Прахът от яйчната мембрана се препоръчва за възрастни хора като възстановителна, противовъзпалителна, съвместно възстановяваща хранителна добавка. В рамките на един месец от приемането, мобилността на ставата значително се подобрява. Но за по-осезаем резултат, трябва да консумирате прах в продължение на два или повече месеца, тъй като ефектът от вземането на кумулативен ефект.

 
Протеиновият продукт, както вече беше споменато, е източник на колаген, незаменимо вещество за поддържане на младостта на кожата, косата и ноктите. Козметолозите отдавна са казали: използването на естествен колаген отвътре дава много по-изразен ефект от използването на индустриални кремове и маски.

Можете да подготвите подмладяваща колагенова вода. Черупките заедно с мембраните се измиват добре,  слагат се в емайлиран съд и се заливат вода. След като заври, дръжте на слаб огън под капак в продължение на около час. Прецедете бульона.

 

Овлажнете в получената течност мека памучна салфетка и поставете на носа и прикрепете и към лицето и шията. Задръжте компреса за 30 минути, периодично може да мокрите от сместа. Провеждайте процедурата два пъти седмично за един месец. С всяка сесия отражението в огледалото ще ви зарадва повече и повече!

 

В допълнение, самият филм помага за регенериране на увредената кожа колкото е възможно по-скоро. Мембраната има бактерициден и ранен лечебен ефект. Отличен инструмент за драскотини, ожулвания, изгаряния, ухапвания, калуси. Бързо се справете с мехурите напуканите устни, изсушава пъпки. Просто залепете филма с гладката страна към повредената област и изчакайте да изсъхне напълно (около 30 минути). Процедурата може да се повтори няколко пъти.

Използването на яйчени черупки и мембрани е пример за неотпадъчна употреба на продукти в полза на красотата и здравето.

Сподели