Найден Найденов: Имаме шансове! Войводина е преодолимо препятствие

99

Нефтохимик 2010 претърпя драматично поражение в първия си двубой от втори кръг на Шампионската лига с 2:3 гейма в среща, изиграна в зала „Младост“ в Бургас. Ето какво каза след мача старши-треньорът Найден Найденов:

„Все още не можем да запазим концентрация до последно. Играхме невероятно, мога да кажа, че съм доволен от момчетата –  това, което показаха в първите два гейма, но концентрацията ни изневери. Нормално е донякъде – има две-три млади момчета, които трябва да израстват в тези мачове. Надявам се всеки такъв мач да им е полезен и да разбират какво е да играеш срещу силни отбори, да държиш концентрация. Това беше в основата на загубата, пропукахме се на посрещане, на сервис. Намалихме силата, не можахме да бъдем убедителни и обратът дойде.“

„Тренираме сервиса постоянно, говорим, бях им дал картбланш да бъдат спокойни. Но неопитността и несигурността, които все още витаят, повлияха и не можаха да изпълнят същия сервис“, каза треньорът. 
 
„Разконцентрирахме се в посрещане, от там – нямаше прецизност, и центровете станаха трудни за използване, както и тези, които блокираха добре по краищата. Затова се получи този спад“, добави Найденов.

„Ако излезем в реванша, както в този мач, играем добре, всичко е възможно. Имаме шансове. Един отбор, който има качества и се бори, в следващия мач ще играе още по-освободено. При този резултат трябва да играем по-спокойно, за да се опитатме да вземем всичко възможно. Според мен Войводина е преодолимо препятствие – надявам се да тръгнем, както тук, и да успеем да задържим това темпо“, завърши специалистът.

Сподели