Привикват страховития бандит Татара в районното, жертвата му – страхувам се за семейството си

138

След заплахите за мъст в ромската махала Шекера, полицията започна незабавна проверка по случая.  Проверяват се всички обстоятелства изложени в жалбата на потърпевшия, съобщава TrafficNews.bg, цитирайки ОД на МВР-Пловдив.

Преди дни предсрочно освободеният Ариф Татара, който преди 8 години бе обвинен в опит за убийство, се завърна в родния си квартал.  Той вся паника сред жителите на махалата, а жертвата си от преди години започна да заплашва с мъст.

Историята бе разказана от намушкания тогава  Смаил Арифов.

„Спомням си като, че ли бе вчера. Имаш Байрям, празнувахме. Брат ми Хамди празнуваше навън в махалата. Прибирайки се късно вечерта, се засякъл на улицата със съседа Ахмет, по прякор малкият Татар. Разменили са си няколко думи, започнали да спорят и накрая всичко прерастнало в скандал. Намесили са се двамата братя на Ахмед и баща им Ариф. Аз бях в къщи, когато синът ми плачейки дойде и започна да вика „Тате, тате бият чичо. Всички са въоръжени”. Когато излязох видях петима с брадви и ножове, брат ми кървеше. Аз опитах да му помогна, но в това време Ахмед заби нож в гърба ми. Припаднах и се събудих в болницата”, разказа Смаил Арифов 

Интересното обаче е, че не Ахмед влезнал в затвора, а баща му Ариф.

В петък /7 септември/, осем години по-късно Смаил бил причакан от мъж пред дома си. В първия момент той не познал човека, докато последния не проговорил. Това бил Ариф.

„Дойдох да довърша работата, която не успях да свърша преди осем години”, заявил Татара на Смаил.

Арифов веднага търси помощ в новоизградената приемна в Шекера. Тъй като е нямало никой там, той се отправил към Трето РУП. Там успял да подаде жалба за заплахите.

Същият ден, Смаил получил обаждане и от племенницата на Ариф. Тя го предупредила, че чичо й има оръжие и че „не е дошъл за добро”.

От МВР съобщиха, че въпросният Ариф има оръжие в къщи. Татара ще бъде повикан в сградата на районното, където с него ще бъде проведена беседа и ще бъде предупреден.

Сподели