Половинката на Серина се възмути от карикатурата й

179

Половинката на американската тенисистка Серина Уилямс Алексис Оханян се възмути от карикатурата й на страниците на австралийското издание „Херълд Сън“ по повод поведението й по време на финала на Откритото на САЩ срещу японката Наоми Осака.

Според него рисунката е расистка и сексистка, което било възмутително. Оханян изразява и учудването си, че главният редактор на австралийското издание бил член на организацията Male Champion of Change. Недоумението му е странно, тъй като Male Champion of Change се бори именно за промяната на ролята мъжа в съвременното общество и връщането му на пиедестала. Феновете на Уилямс пък засипаха със заплахи авторът на каррикатурата Марк Найтли, който беше принуден да спре временно профила си в Туитър, за да спре да ги получава. Серина не получава единствено съчувствие след случилото се на финала на Откритото на САЩ. Чешката тенисистка Барбора Стрицова зададе куп неудобни въпроси.

„Серина премина границите. Позволи си скандално поведение, когато губеше мача. Пълни глупости са твърденията й, че съдиите се отнасяли различно към мъжете и жените. Да сте виждали Рафаел Надал да вика по реферите? Изненада ме подкрепата на WTA за Серина. Какво излиза, тя ще играе по други правила ли? Ако е така, кажете, за да си знаем“, коментира Стрицова.

Сподели