“Полицай“ тормози 30 часа по телефона баба от Павликени, за да измъкне 10 920 лв.

107

Полицията в Павликени арестува телефонен измамник, който се е представял 30 часа за полицай. Накрая 30-годишният Х. С. успял да измъкне 10 920 лева от 82-годишна от града. Жената събрала всичките си спестявания в торбички и ги оставила в контейнера до дома си. Плячката прибрала майката на мошеника, която не била знаела за какво става дума и не е задържана, пише „Борба“.

Телефонният екшън се разиграл в рамките на два дни. Мъжкият глас по телефона обяснявал, че е полицай и се работи по залавяне на банда ало измамници, които щели да вземат парите й. Преговорите да даде парите си продължили дълго време и накрая бабата била вкарана в капана След като тормозът приключил и установила, че е станала жертва на измама и няма никаква хайка на МВР, възрастната жена се оплакала в полицията.

Засега е установено, че Х. С. е действал сам, което се случва рядко в този вид измамни схеми. След дълго разследване и установяване на лица по частните камери в Павликени, мъжът е бил разпознат и арестуван преди два дни. Сега е клиент на прокуратурата с повдигнато обвинение. По време на разследването е изяснено, че павликенчанинът е бил на гости при сестра си в Камен, където също е направено претърсване. Парите не са открити, но вместо тях полицията се натъкнала в жилищата в Павликени и стражишкото село на торба със златни бижута. По време на разпита бандитът признал, че с тлъстата сума, която старицата е спестявала цял живот, си е купил злато, за да опита да прикрие следите си. Измамникът се оказал стар познат на МВР и осъждан.

Сподели