от акцията на Спецпрокуратурата срещу бандата на Бирмата

142

Ври и кипи от полиция и репортери при „Сръбски ресторант Брест“, бившия „Кошарите“, собственост на бащата на известния бизнесмет Георги Станоев – Бирмата.

На главната порта към ресторанта е застанало спецченге, което просто е повдигнало маската си, но варди никой да не преминава към мястото. 

припомня, че специализираната прокуратура от рано сутринта днес извършва следствени действия срещу организирана престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на цигари и пране на пари.

Действията на Специализираната прокуратура са по разследване, прието по компетентност от Окръжна прокуратура – Пловдив, предвид събрани доказателства за престъпления, извършени от организирана престъпна група.

Рано тази сутрин Специализираната прокуратура започна извършването на  претърсвания и изземвания в офиси на дружества в гр. София, стопанисващи заведенията „Везувий“ и „Сръбски ресторант Бест“ – бившия „Кошарите“, собственост на бащата на небезизвестния Георги Станоев – Бирмата, обиски на лица и разпити на свидетели на територията на гр. София, с цел задържане на ръководните нива на организираната престъпна група.

 

Сподели