Строят уникално училище на бъдещето в Бургас (СНИМКИ)

317

Бъдещата IT гимназия в Бургас ще е готова до 15-ина дни, предава „Флагман“.

Реконструкцията на четирите сгради значително е напреднала и е на финален етап. Работи се почти денонощно, седем дни в седмицата, за да може всички дейности да приключат най-късно до 5-6 септември.

Обновен е учебният корпус. Помощната сграда в ляво от него е пригодена за бъдещата ученическа IT фирма. Физкултурният салон е реконструиран напълно, а два от етажите на общежитието са променени до неузнаваемост.

На този етап общежитието ще е с капацитет за 28 деца, но в бъдеще ще се разшири. Подготвени са и апартаменти за преподавателите, които са с модерно оборудване, собствена кухня и всекидневна, видя наш репортер.

Помислено е и за комфорта на учениците, които освен прекрасните стаи, ще имат и помещения за почивка, както и собствена кухня. В момента се изгражда и спортният комплекс в кампуса. Баскетболното игрище е почти завършено, до дни ще започне полагането на изкуствената трева и за футболния терен.

В Гимназията по иновации, която е определяна за училище на бъдещето, ще учат 108 деца. Те ще се подготвят по специална програма за придобиване на специфични умения за IT програмисти. Залегнало е и засилено обучение на чужди езици.

Образователният проект на Община Бургас е без аналог в България и е пряко свързан с желанието на бизнеса за по-добра подготовка на кадри. Част от IT гимназията ще бъде и ученическата фирма, която ще изпълнява реални поръчки на фирми от IT сектора, а тийнейджърите ще получават хонорари за свършената работа.

Тържественото откриване на гимназията и показването й пред обществеността се очаква да бъде на 15 септември.


Кухненския бокс за учениците е изключително модерен


Коридорите са с топли цветове 


Това е част от апартамента за преподавателите


Една от ученическите стаи


Помещенията в т.нар. „Ученическа фирма“


Корпусът на „Ученическата фирма“

 

Сподели